Viltpanna


Hade äran att bjuda min gode vän Esaias på viltpanna igår.

(Fake)viltpanna med kyckling och till det kokt potatis och smörstekt Karl-Johan. Börjar med att bryna kycklingen ordentligt på hög värme i en gjutjärnspanna medan jag samtidigt i en traktörpanna blandar kycklingfond (som jag dagen till ära kokat själv), timjan, svartvinbärsgele (eller koncentrerad saft), salt och peppar. När kycklingen har fin färg så lyfter jag över den till traktörpannan och tillsätter grädde och låter kalaset sedan puttra under lock på medelvärme i 10-15 minuter. Vill man reducera ner såsen lite kan man ta av locket i slutet. Garnera gärna gärna med en kvist timjan och röda vinbär.

This entry was posted in Blog, Digital, Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>