Livsstilsmayhem och så lite motion på toppen.


Det börjar bli dags att uppdatera inredningen hemma. Jag har en helt miserabelt nedsutten klippan som jag mår dåligt av att se. I samband med inköp av ny soffa så är det också läge att uppdatera lite övrig inredning till vardagsrummet.

Här kommer lite av de produkter jag är inne på just nu.  Här en 2.5 sitssoffa från Bolia.

Ett riktigt snyggt soffbord till detta hade ju inte varit helt fel, här ett i dansk design, även detta från Bolia

Här har vi bordet “in action”

Här har det visst smygit sig in en IKEA-produkt också. Mattan ådum!

Till detta skulle det sitta riktigt fint med en sideboard att ställa all sprit(?) på. Här från http://www.bukowskismarket.com/

Just nu sitter jag och harvar vid ett såntdär ikeabord med pappskiva. Färgen släpper och det har en riktigt tråkig “känsla”. Så det finns även planer på att införskaffa ett nytt skrivbord. Här nedan ett riktigt cleant dito från http://www.bluelounge.com/

Nog om inredning nu och till en mer rent livsstilsorienterad produkt. Här en Curbside från felt. Denna är redan beställd och det kommer bli riktigt fint att rulla till jobbet på denna skapelse.

Så avslutar vi med en lite mer motionsrelaterad artikel. Även detta en feltcykel. Kanske inte den flashigaste av racercyklar men känner mig inte direkt motiverad att lägga mer än 10000kr på en cykel av den här typen, tyvärr. Men jag tror det kommer sitta fint!

Posted in Blog | Tagged , , , , | Leave a comment

Cidertappning.

Då var det dags för att buteljera cidern. Det blev 18L färdig dryck och här är några av bilderna från butejleringen. (Foto: Övervägande Emelie Rydh)

Sila sila!


Ugnsbakade flaskor redo för fyllning.

Akvariehävert duger det med!

Kapsylering!

Två backar färdig cider. (nåja, kolsyran får vi allt vänta ett tag på)

Posted in Digital, Fotografi, Mat | Tagged , , | Leave a comment

Läggfest.

Hade en liten bjudning igår med klassikern fläsklägg och rotmos som huvudnummer.

Här ligger närmare tre kilo lägg och väntar på uppkok, kryddat med lite salt (läggen är ju rimmad), pepparkorn, lagerblad, en morot och en kvartad lök.

Tillförrätt hade Henrietta med sig diverse inälvor! Mycket gott.


Till läggen serverades givetvis rotmos och öl! Lite grönt fick också hänga med på ett hörn.

Vi hade två olika efterrätter! :D Den första bestod av punchparfait och jordgubbsås

och den andra var en enkel chokladmousse med ett bär på toppen!

Avecen bestod dagen till ära av blossas glögg spetsad med rom.

Posted in Digital, Fotografi, Mat, Uncategorized | Tagged , , , , | Leave a comment

Mat recap.

Det har inte hänt så mycket på bloggen den senaste tiden, men i matväg har det dock varit några ljusglimtar. Några av dem kommer att redogöras för nedan.

För exakt tre veckor sedan fick jag i akut brist på möjligheter att göra öl infallet att jag skulle försöka mig på att göra must/cider. En tidig och ganska kall höstmorgon gick jag och Maria ut och plockade ett par kassar vildäpplen som växer här i närheten.

Efter en timme av klyftande och urkärnande hade vi ca 8kg äpplen som lades i en helt vanlig jästunna. Därefter slog vi på ungefär 20L kokande vatten och på med lock och jäsrör. Efter ungefär en dag började det lite smått bubbla i tunnan och allt var frid och fröjd. Därefter har jag tillsatt ungefär två kg socker och därefter även en ciderjäst för att få lite bättre fart på jäsningen.


Jästunnan.


Såhär ser den ut nu, vackert rabarberfärgad och även mycket god om ni frågar mig. Om ungefär en vecka planerar jag att tappa upp cidern på flaska. Den skall därefter få stå minst en vecka för att få kolsyra (champagnemetoden).

I samma veva som cidern så hade jag några vänner över på en riktig svensk klassiker. Plommonspäckad fläskkarré. Det är precis vad det låter, en fläskkarré som man petar in torkade plommon i innan man steker den i ugnen. Just denna stekte jag i gjutjärnspanna en snabbis först med salt och pepper för att sedan slänga in den i ungnen i en traktör tillsammans med äppelbitar, lök och morötter.


Såhär ser köttet ut uppskivat.

till detta en gräddsås på fonden som blir i pannan efter stekningen i ugnen och äppelmos som jag kokade på de äpplen som blev över från cidermakeriet, morötterna som låg med i ugnen och haricot verts.


Mycket nöjda kunder! :D


Hörnan bara växer och växer. Nyaste tillskotten är valnötsolja, lökfat och mortel.

Igår fick jag även för mig att göra pesto till brödbaket. Då pinjenötter gick på 600kr/kg fick jag nöja mig med valnötter den här gången. Blad från ca två plantor basilika, 50g valnötter och en 1-2 matskedar riven pecorino som krossas i mortel tillsammans med lite flingsalt. Sedan späder man med olivolja efter tycke och smak beroende på hur fast pesto man vill ha.


Basilika och nötter.


Färdig pesto.

Brödet är ett valnötsbröd enligt receptet i vår kokbok men med 1.5dl malt från tidigare ölkok,  1.5dl rågmjöl, salt, olja, porteröl istället för vatten, valnötter, russin och vetemjöl quantum satis. Det blev otroligt gott med peston.

Posted in Blog, Digital, Mat | Tagged , , , , | Leave a comment

Inspirerat tillstånd av tristess.

Det händer inte mycket just nu, det mesta går ofantligt långsamt. Men samtidigt känner jag mig riktigt inspirerad. Paradox?

Här är några skäl till min inspiration:

Gatukonst i performance-tappning? Vi gjorde en gunga under alviksbron sommaren 08.

Nästa projekt är detta, med 45 meter segelfrihöjd:
tjörnbron.
(http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjörnbron)

Vidare har vi lite sköna videos med galna tjejer och killar:

Skyliners Trailer from sébastien montaz-rosset on Vimeo.

girls highline from sébastien montaz-rosset on Vimeo.

Och till sist kan sägas att jag var på Fotografiska i lördags och såg Annie Leibovitz samt Pieter Ten Hoopen bland annat. Dessa två fenomenala fotografer gör mig otroligt
inspirerad att göra något eget större projekt, frågan är bara vart jag skall börja. Måste nog åka någonstans, långt bort och bura in mig. Även hela lokalen där Fotografiska håller till gör mig inspirerad, och butiken!
Pieter Ten Hoopen.
Foto: Pieter Ten Hoopen

Annie Leibovitz
Foto: Annie Leibovitz

Butiken
Foto: Pauline Benthede/Fotografiska

Posted in Blog, Fotografi | Tagged , , , | Leave a comment

Burning Man!

Här kommer lite bilder från Las Vegas och därefter Burning Man.


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8


Nikon D700, Tamron 28-75/f2.8

Fler bilder hittar ni här: http://uu.pean.org/~peter/photo/gallery/100826-100911_bm/ (lösenord på begäran)

Posted in Blog, Digital, Fotografi | Leave a comment

Viltpanna


Hade äran att bjuda min gode vän Esaias på viltpanna igår.

(Fake)viltpanna med kyckling och till det kokt potatis och smörstekt Karl-Johan. Börjar med att bryna kycklingen ordentligt på hög värme i en gjutjärnspanna medan jag samtidigt i en traktörpanna blandar kycklingfond (som jag dagen till ära kokat själv), timjan, svartvinbärsgele (eller koncentrerad saft), salt och peppar. När kycklingen har fin färg så lyfter jag över den till traktörpannan och tillsätter grädde och låter kalaset sedan puttra under lock på medelvärme i 10-15 minuter. Vill man reducera ner såsen lite kan man ta av locket i slutet. Garnera gärna gärna med en kvist timjan och röda vinbär.

Posted in Blog, Digital, Mat | Tagged , , , | Leave a comment

Matblogg it is.

Det är oundvikligt. Detta har blivit en matblogg. Men förhoppningsvis med lite trevliga bilder till det.

Köpte en kyckling igår. Hel! Det är så otroligt mycket billigare än att köpa filéer. Du får i princip två hela kycklingar för samma pris som två filéer vilket känns helt absurt. Nåväl, jag skall senare idag göra en “viltpanna” med kycklingfilé (hade visst ingen orre hemma. Sjukt!) så jag började med att filéa ur kycklingen, frysa in klubborna och sedan hacka ner skrovet för att koka en fond på resterna.


Nybilven kryddhörna i köket med bland annat svartvinbärssaften som skall vara till viltpannan senare.


Lite av grönsakerna till fonden. Lök, morötter och ett äpple.


Hel kyckling.


Mindre hel kyckling.

Posted in Blog, Digital, Fotografi | Tagged , , , | Leave a comment

Enkel frukost

Söndag! Nu får man rosta bröd! Vitt bröd likställer jag med rent socker så det får man allt snåla in lite på. Men på söndagar är det ok! Ett ägg och en latte med lite stänk av kanel till detta blir en fenomenal söndagsfrukost på balkongen.

Nu jobbar jag på dagens middag som blir en viltpanna med kyckling, svartvinbär och timjan. Hade suttit fint med en orre eller så istället men det får bli en annan gång.

Posted in Blog, Digital, Fotografi | Tagged , , , | Leave a comment

Ensammat!

Frågan är om detta blivit en matblogg snarare än en fotoblogg?

Var ute en sväng i skogen idag för att leta svamp, hittade ett gäng mycket små kantareller som kändes perfekta att steka hela och en riktigt fin och icke angripen Karl-Johan. Hade också ett enormt sug efter schnitzel av någon outgrundlig anledning. Så fick det bli!


Oarbetade svampar!


Välbankade och dubbelpanerade köttbitar i väntan på pannan.


Smörstekta kantareller med en skvätt grädde på slutet för att få lite krämig koncistens, detta på ett i ugnen rostat bröd och lite bladspenat. (ruccolan var visst slut.)


Kokt potatis tillsammans med fulschnitzeln gjord på gris med lite vitlöksstekt Karl-Johan vid sidan om. Såsen är ett akutprojekt med creme fraiche, salt, pepper och curry (mycket gott).


Avslutningsvis fick det bli en gammal klassiker, glass och stekta bananer. Dock så hade jag ingen sirap hemma så jag droppade över lite flytande honung istället vilket blev jättebra.

Posted in Blog, Digital, Fotografi | Tagged , , , | Leave a comment